Homepage » Training / Workshop » Workshop Kind & Hond

Kinderen en honden kunnen de beste maatjes zijn. Zij zullen echter beide moeten leren hoe ze met elkaar om moeten gaan en leren wat wel en niet mag en kan.

Veel bijtincidenten vinden plaats in huiselijke kring met de eigen hond.
De workshop Kind&Hond word bij u thuis  gegeven en bestaad uit theorie en praktijk met de eigen hond.

1 uur voor kids op een leeftijd van 8 t/m 11 jaar.

1,5  uur voor kids tussen 12 en 15  jaar.

Een leuke en leerzame workshop voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. 

Ik geef Kind&Hond nu 5 jaar en het is prachtig om te zien hoe de kinderen opbloeien en samen met de hond een team kunnen worden.


 

reunie-13-06-10_large-5.jpg


 Wat is er nu mooier dan dit soort plaatjes?!?! 

 

 

 

007_large-4.jpg
Blauwehond-1.png

Voor de hele jonge kinderen (3 tot 6 jaar) is er De Blauwe hond. De Blauwe Hond is een cd-rom met een interactief computerspel. Het doel van dit spel is om kinderen (en hun ouders) te leren hoe ze veilig met hun hond.

 


 

 

Word
Kind&Hond ouder informatie
Word [62.1 KB]
Download (12 downloads)
Word
10 regels voor de kids
Word [89.8 KB]
Download (12 downloads)
honden-kinderen.jpg

Honden&Kinderen door Dany Grosemans

 Veel tekst weinig illustraties, dus laat veel aan de verbeelding over maar zeker de moeite waard.

Geregeld melden de media schokkende incidenten tussen honden en kinderen. Hadden ze voorkomen kunnen worden? Moet men alleen de honden de schuld geven? Betekent een hond steeds een gevaar voor een kind? Of heeft het contact tussen kind en hond ook voordelen?

Hij belicht niet alleen de relatie tussen honden en kinderen,maar zorgt tevens voor een beter inzicht in hoe honden tegen de mensenwereld aankijken en wat ze zoal duidelijk proberen te maken met hun gedrag.

Hou het veilig wordt uitvoerig en nauwkeurig uit de doeken gedaan wat hondeneigenaars moeten doen om hun hond kind veilig te laten zijn. Het boek bevat ook tests waarmee eigenaars de kindvriendelijk- heid van hun hond kunnen onderzoeken.
Daarnaast vertelt Dany Grosemans hoe kinderen zich verstaanbaar kunnen maken voor honden. Ook voor ouders die geen hond in huis hebben, biedt dit boek een onmisbare leidraad. Alle kinderen moet geleerd worden met honden om te gaan, want een kind kan overal een hond tegenkomen. Ouders kunnen ervoor zorgen dat dit veilig kan verlopen. Want kinderen en honden kunnen perfect samenleven. Het hoeft nooit tot dramatische voorvallen te komen.

imagesCAULIXRR-1.jpg

Hond&Kind door Hilde Quisquater

Een must have voor elke ouder. Duidelijke, begrijpende taal, mooie illustraties en voorbeelden.

Hond&Kind geeft ouders en opvoeders meer inzicht in hoe je kinderen en honden in harmonie kunt laten samenleven. Wat moet je doen bij de eerste ontmoeting tussen hond en kind? Hoe ziet een hond kinderen? Kunnen kinderen baas zijn over honden? Welke spelletjes zijn veilig? Zijn honden ongezond voor kinderen? Hoe voorkom je jaloezie en agressie? Wanneer zal een hond bijten? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in Hond&Kind.

In combinatie met Honden&Kinderen door Dany Grosemans heb je een redelijk totaalbeeld in de omgang tussen Kind&Hond.