Homepage » Wolfhonden » Amerikaanse Wolfhond
Ilanapa-2.jpg
jjjjjjj.jpg

De Amerikaanse Wolfhond (AWH) is een wolfhond waarvan de verschillen in karakter en uiterlijk erg uiteen lopen.
Foto li. vader volle AWH foto re. dochter x Husky

Een karakterbeschrijving geven is lastig omdat er veel met deze Wolfhonden word gesjoemeld. Echter zijn de  Amerikaanse Wolfhonden, zoals ze bedoeld zijn, van nature erg gereserveerd naar (het) vreemde, maar brutaler naar het bekende. Ze kunnen goed slopen, hebben een groot uithoudingsvermogen maar tegelijkertijd kunnen ze ook lekker luieren.

Ze hebben vaak problemen met de bench en alleen blijven. De AWH's worden vaak in buitenren met nachtverblijf gehouden met meerdere of als huishond en nemen de bijbehorende issues op de koop toe.  Ze zijn vaak laat zindelijk (of lui hierin), loslopen en commando 'hier' moeten vroeg aangeleerd worden vanwege jagen en op onderzoek uitgaan als ze zich vertrouwd voelen. Vele lopen niet los tijdens het wandelen. Ze zijn kunstenaars in uitbreken, - klimmen of -graven. Leren heel snel en bekrachtigen van goed gedrag werkt dan ook beter dan corrigeren of negeren van ongewenst gedrag. Behandel elke wolfhond met respect voor zijn natuurlijk karakter en forceer niets. Het gebruik van bench of kamerkennel kan hetzelfde gedrag vertonen als een Wolf in een kooi. Maakt u dan de bench steviger of kunt u inzien dat dit gewoon niet de juiste manier van houden is als uw AWH dit aangeeft?

 

De reden waarom er niet een duidelijk karakter- en exteririeuer beschrijving is komt doordat er een groep echte liefhebbers van de AWH is die met passie de Wolfhonden houden en fokken. Zij vertellen u met trots over hun ras, de ouderdieren, de achterliggende lijnen en hanteren vaak een selectieprocedre voor de nieuwe eigenaar van hun pups. De gezondheid echter in veel mindere mate doordat er helaas niet word getest op erfelijke afwijkingen of het verwantschap. (inteelt) 

Er is helaas ook een groep mensen die 'maar wat doen'. Zo worden er Huky's, Malamutes, Wolven, Herder (achtigen) en div. Wolfhonden gebruikt zonder goed naar de combinaties, karakter of gezondheid te kijken. 

 

Doordat er in een enkele AWH veel wolf zit en een wolf geen huisdier is maar een wild dier, kunnen wij ze niet bieden wat zij nodig hebben en is dit dierenmishandeling. De echte liefhebbers zullen het voor hun AWH's beter voor elkaar hebben dan de andere (breder vertegenwoordigde) groep.

Tevens zijn er dus ook fokkers die een Husky mix of herder mix verkopen als Amerikaanse Wolfhond, waardoor de onwetende eigenaar pocht met de naam Amerikaanse Wolfhond en het bij een volgende Amerikaanse Wolfhond, waar dus wel meer wolf of wolfhond in zit, volledig foutgaat. Laat u dus goed informeren voordat u uw pup aanschaft.  

 

 Vele namen voor de Amerikaanse Wolhonden zijn:

-High-, Mid-, Low content wolfdog.

- ... % Wolfdog

- Wolfhybride (wat een hele foute benaming is doordat hond en wolf dezelfde familie is

    en er geen ander soort in zit. Wolf = Canis Lupis, Hond = Canis Lupis familiaris.)

- Wolfhond, terwijl het een herder - poolhond mix is.

 

Heeft u het vermoeden dat het een echte Wolf betreft?  Koop deze pup of volwassenen niet maar allarmeer een wolvencentra, LID, NVWA, dierenpolitie!!!